Samsung Galaxy Alpha specificaties

Samsung Galaxy FOndanks dat de Galaxy Alpha nog niet officieel door Samsung is aangekondigd, zijn er al wel geruchten over de specificaties van het nieuwe toestel. Volgens experts zou de Samsung Galaxy Alpha een van de beste smartphones worden die Samsung ooit heeft gemaakt. De Galaxy Alpha (ook wel Galaxy F genoemd) zal een high-end toestel worden, dat wil zeggen dat de smartphone van hoogstaande onderdelen is gemaakt en daardoor ook wat duurder zal zijn dan de gemiddelde smartphone. De release van dit nieuwe toestel zal dan ook spoedig plaatsvinden. Bij Samsung kunnen consumenten terecht voor uiteenlopende smartphones, van toestellen voor beneden de 100 euro tot toestellen net beneden de 1000 euro.

Mogelijk deels gemaakt van metaal

Een van de geruchten die de ronde doet is dat de Samsung Galaxy Alpha mogelijk deels zal worden gemaakt van metaal. Eerder maakte Samsung bij de productie van smartphones altijd gebruik van plastic, maar de vraag naar een deels metalen smartphone begint steeds groter te worden. Het is natuurlijk onduidelijk of Samsung daadwerkelijk gebruik gaat maken van metaal in de nieuwe smartphone, maar de kans is zeker reëel te noemen. Laatst verscheen er zelfs een foto waarop de Galaxy Alpha te zien was met een metalen zijkant.

Processor & beeldscherm

Experts zijn er nog niet helemaal over uit wat voor processor de Galaxy Alpha zal gaan krijgen, zo gaan er zowel geruchten voor een 64-bit octa-score Exynos 5 processor als een Quad-core Samsung Galaxy Alpha fotoSnapdragon 805 SoC processor met een kloksnelheid van 2,7 GHz. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de laatste geruchten omtrent de processor van de smartphone, dit is natuurlijk een gigantisch belangrijk onderdeel van het toestel.

Recente geruchten melden dat de Alpha een 4.7-inch beeldscherm zou krijgen, daarmee zal het zeker niet tot de grootste smartphones van Samsung gaan behoren. Het zou opmerkelijk zijn dat Samsung een 4.7-inch smartphone aangekondigd, juist omdat de iPhone 6 (van concurrent Apple) zowel verkrijgbaar zal worden in een 4.7-inch en 5.5-inch variant.