0

Samsung Galaxy Alpha officieel aangekondigd!

Galaxy Alpha geruchtenSamsung heeft zojuist de Samsung Galaxy Alpha officieel aangekondigd, zoals verwacht zal het toestel worden voorzien van een metalen frame, een nieuw ontwerp en ook een kleiner scherm (4.7-inch). De laatste weken ontstonden er steeds meer geruchten over het nieuwe toestel van Samsung, het is natuurlijk niet gebruikelijk dat Samsung gebruikmaakt van metaal bij de productie van een nieuwe smartphone. De voorkant van de smartphone is uiteraard gewoon gemaakt van glas, maar de rand is van metaal. De achterkant van het toestel is nog steeds gemaakt van kunststof, de accu is daarom ook gewoon te vervangen.

De Samsung Galaxy Alpha zal een 4,7-inch beeldscherm gaan krijgen, dat is relatief klein als we het vergelijken met de andere Samsung Smartphones die veelal een schermafmeting groter dan 5 inch hebben. De nieuwe Samsung smartphone zal slechts 6,7 millimeter dik zijn en een gewicht hebben van 114 gram.

Galaxy Alpha specificaties

Samsung heeft ervoor gekozen om het toestle te voorzien van een 1280 x 720 (HD) resolutie, eerder werd ook nog gedacht dat het toestel misschien wel een 1920 x 1080 (full HD) resolutie kreeg. De PPI (Pixeldichtheid per inch) komt nog steeds uit op ruim 312 pixels per inch, dit is te vergelijken met de PPI van de iPhone 5S. De Galaxy Alpha zal verder een octacore processor gaan krijgen (dit is een combinatieprocessor, bestaande uit twee quadcore processoren). De camera is maarliefst 12 megapixel aan de achterkant en 2.1-megapixel aan de voorkant. Verder zal de smartphone uiteraard worden voorzien van een vingerafdrukscanner, 2GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Het is helaas niet mogelijk om het geheugen met een SD uit te breiden, maar dit werd in eerdere geruchten ook al bekendgemaakt. Vreemd genoeg is ook de hartslagmeter weggelaten, er werd verwacht dat de smartphone net als de Galaxy S5 van deze feature werd voorzien.

Nieuwe ontwerprichting bij de Samsung Galaxy Alpha

Met de Samsung Galaxy Alpha is Samsung een volledig nieuwe ontwerprichting ingeslagen. Het is ook niet zo gek dat Samsung hiervoor heeft gekozen, er ontstond namelijk steeds meer kritiek op het ontwerp van de Galaxy-reeks. In het persbericht schrijft Samsung “Met een focus op elegant design en compacte constructie zet Samsung met de Galaxy Alpha de nieuwe standaard voor Galaxy-smartphones.”

Naar verwachting zal Samsung de stijl van de Galaxy Alpha ook gaan doorvoeren bij de Galaxy Note 4 die begin september door het bedrijf zal worden aangekondigd.

Samsung Galaxy Alpha; dé grote iPhone 6-concurrent

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Samsung Galaxy Alpha de grote iPhone 6-concurrent gaan worden, tenslotte zijn de specificaties van de twee toestellen goed met elkaar te vergelijken. Beide smartphones zijn daarnaast voorzien van een 4,7-inch beeldscherm. Op dit moment weten we nog niet zeker of de Galaxy Alpha eerder of later dan de iPhone 6 in de schappen zal liggen.

Samsung Galaxy Alpha vanaf september in Nederland verkrijgbaar

De Samsung Galaxy Alpha is vanaf september al in Nederlaqnd verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, goud, zilver en blauw. Voor een prijs van slechts €599 kunt u het toestel direct aanschaffen. Binnen niet al te lange tijd zal het mogelijk zijn om het toestel te reserveren, uiteraard kan dit via onze website!

Samsung Galaxy Alpha  728x90

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *