0

Metalen Samsung Galaxy Alpha op foto’s

Samsung Galaxy AlphaEr zijn opnieuw enkele foto’s verschenen van de nieuwe smartphone van Samsung, de Samsung Galaxy Alpha. Op de foto’s is de smartphone vanuit alle hoeken goed te zien, we kunnen aan de hand van die beelden dus een goed beeld schetsen van de nieuwe Samsung smartphone. Volgens SamMobile zou de Galaxy Alpha op 13 augustus worden aangekondigd door Samsung, het is natuurlijk niet duidelijk waar hiervan waar is.

Het is niet de eerste keer dat er foto’s uitlekken van de Galaxy Alpha, eerder was de witte versie van het toestel namelijk ook al duidelijk te zien. Op de foto’s kunnen we bijvoorbeeld goed zien dat de smartphone is voorzien van een metalen zijkant. Het is niet gebruikelijk om bij de productie van een smartphone gebruik te maken van metaal, Samsung lijkt het bij de nieuwe smartphone toch te willen proberen.

Galaxy Alpha specificaties

Volgens de huidige geruchten omtrent de Galaxy Alpha specs krijgt de Samsung Galaxy Alpha een 4,8 inch beeldscherm met 720p-resolutie. In totaal zou deze combinatie een PPI (pixeldichtheid) van rond de 385 opleveren, dat zou iets lager zijn dan de PPI van de nieuwe iPhone 6 van Apple. Het is echter al wel eerder uitgelegd dat een PPI boven de 350 voor het menselijke oog niet meer zichtbaar is, het zou dus verder geen zin hebben om een smartphone met een hogere PPI te produceren. Verder zou de Galaxy Alpha een octacore Exynos 5433 processor krijgen, dit is dezelfde chip die mogelijk ook in de Samsung Galaxy Note 4 zal worden gebruikt. De Galaxy Note 4 zal ook in 2014 worden aangekondigd, echter is dit toestel niet te vergelijken met de Galaxy Alpha.

Werkgeheugen, camera & features

Het toestel zou 2 GB werkgeheugen, een 13 megapixelcamera, een vingerafdrukscanner en hartslagmeter krijgen. Opmerkelijk is dat het ingebouwde opslaggeheugen van de Galaxy Alpha mogelijk niet uitbreidbaar is. Het zou de eerste keer zijn dat Samsung een Smartphone ontwikkeld waarbij het geheugen niet uitbreidbaar is.

Samsung Galaxy Alpha mogelijk toch deels gemaakt van plastic

Op de foto’s is niet goed te zien of de achterkant van het toestel gemaakt is van plastic of metaal, het lijkt er voor nu op dat de achterkant gemaakt is van plastic met een leer-uiterlijk. De achterkant van het toestel is waarschijnlijk te verwijderen, wat het wisselen van de accu mogelijk maakt.

Toch geen Galaxy F meer?

Eerder gingen er nog volop geruchten over een vermeende Samsung Galaxy F, sinds er echter wordt gesproken over een Galaxy Alpha zijn deze geruchten vrijwel volledig gestopt. Het lijkt nu toch wel definitief dat Samsung heeft gekozen voor de naam ‘Samsung Galaxy Alpha’.

Samsung Galaxy Alpha  728x90

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *