0

Galaxy Alpha krijgt 720p-beeldscherm

Galaxy Alpha geruchtenDe Samsung Galaxy Alpha, het toestel dat in augustus 2014 zal worden aangekondigd, krijgt hoogstwaarschijnlijk een beeldscherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Galaxy Alpha zal vooral bedoeld zijn om de concurrentiestrijd met Apple te kunnen winnen, die komt namelijk binnenkort met de nieuwe iPhone 6. De HD-resolutie van het beeldscherm van de Galaxy Alpha kan echter niet tippen aan de specificaties van de iPhone 6, die zijn namelijk zelfs nog net wat beter. Ook over het formaat van het beeldscherm gaan verschillende geruchten en discussies, zo zou de Galaxy Alpha een 4.7-inch of 4.8-inch beeldscherm krijgen. Ook qua beeldschermformaat valt het allemaal wat kleiner uit als bij de iPhone 6, die zal namelijk zowel in een 4.7-inch als een 5.5-inch variant worden aangekondigd.

Galaxy Alpha VS iPhone 6

Met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels komen we uit op een PPI van 305, de 4.7-inch iPhone 6 zal worden voorzien van een 1704 x 960 resolutie, dit zal uitkomen op een PPI van maarliefst 416. Apple geeft zelf al wel eerder aan dat het menselijk oog geen onderscheid meer kan maken tussen een beeldscherm van 300 PPI of 416 PPI, dit zou dus eventueel het excuus van Samsung kunnen zijn om geen hogere resolutie te hanteren (wellicht bespaard dit ook weer in de productiekosten en dus ook de uiteindelijke verkoopprijs).

Geheugen Samsung Galaxy Alpha mogelijk niet uitbreidbaar

Er gaan ook enkele geruchten dat de Galaxy Alpha standaard zal worden voorzien van 32 GB aan geheugen, mogelijk is het dan ook niet verder uitbreidbaar. Het lijkt ons redelijk sterk dat Samsung met een nieuwe smartphone op de markt komt die niet is voorzien van een geheugenkaartslot, deze geruchten kunnen we dus het best met een korreltje zout nemen. Het beeldscherm van de Galaxy Alpha zal vergelijkbaar zijn met het scherm van de Galaxy SIII.

Samsung Galaxy Alpha  728x90

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *